Tuotantolaitoksia johtavat erilaiset johtajanaiset

Copyright: Mervi Sensio

Nainen saa, mitä haluaa, jos uskaltaa haluta, tietää neulefirman toimitusjohtaja ja puskee päin haasteita mitään pelkäämättä. Kattilaputiikin vastuullisimmassa asemassa oleva taas ihmettelee sitä, miten paljon sattumasta elämässä onkaan kyse. Hän ei ole ottanut elämässään riskejä, eikä ole tähdännyt urallaan tietoisesti minnekään, mutta on päässyt kuitenkin pitkälle. Kolmas tapaus, toimitusjohtaja ja nainen hänkin, oli nuorena levoton ja luova, eikä todennäköisesti ilman äitinsä topakkaa tukea olisi jaksanut keskittyä opiskeluun ja tähdätä päämääräänsä. Nyt hän kiittää äitiään ja porskuttaa uusiin tavoitteisiinsa miehisellä toimintatavalla. Tässä jutussa kolmen tuotantolaitoksen toimitusjohtajanaiset kertovat, miten suomalainen nainen menestyy bisneksessä.

Anne Linnonmaa etenee omalla tahdonvoimalla
Neuleyrityksen toimitusjohtaja Anne Linnonmaata on vienyt eteenpäin oma tahto. Voimakas ja määrätietoinen ote elämään tarttui olemukseen jo pienenä. Linnonmaa ihmettelee, miksi naiset suunnittelevat usein lepsusti elämäänsä eivätkä mene määrätietoisesti eteenpäin? Eikö unelmaelämän eteen jakseta tehdä töitä? Se kyllä kannattaisi, Linnonmaa tietää.

Copyright: Mervi Sensio

Sinikka Silventolan elämä on ollut sattumien kauppaa
Sinikka Silventola päätyi kaupan alalle, mutta yhtä hyvin hän olisi voinut päätyä muuallekin. Siis sattumaa. Hän sai kokemusta monista työpaikoista ja esimiestehtävistä, kunnes hänelle tarjottiin toimitusjohtajan paikkaa Opa Oy:ssä. Sekin oli sattumaa, mitä muutakaan? Tietoiset päämäärät ovat puuttuneet, mutta sekin voi viedä pitkälle, jos osaa asiansa.

Pia Merikoski ottaa riskin, vaikka päämäärää ei vielä näy
Parilla akateemisella tutkinnolla nainen pärjää elämässään, tiesi Pia Merikosken äiti neuvoa nuorta ja levotonta tytärtään. Topakan äidin tukemana itsevarma tyttö opiskeli ja otti haltuunsa osaamisen, josta on toden totta ollut elämän varrella hyötyä. Itseluottamuksen ja osaamisen lisäksi toimitusjohtajalta vaaditaan riskinottokykyä. Jonkun on tehtävä päätöksiä ja otettava niistä vastuu.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: