Naisyrittäjästä on moneksi

Copyright: Suvi Härkönen

Suomalaisista yrittäjistä yli kolmannes eli runsaat 71 000 on naisia. Suurin osa naisten johtamista yrityksistä on pienyrityksiä, jotka työllistävät alle 10 ihmistä. Viime vuosina naisten halukkuus yrittäjyyteen on kuitenkin vähentynyt huomattavasti; perheen ja työelämän yhdistäminen on vaikeaa eikä suomalainen lainsäädäntökään aina tue naisyrittäjää.

Vielä löytyy Suomesta kuitenkin paljon myös tyytyväisiä naisyrittäjiä, jotka jaksavat hoitaa työnsä, joskus jopa kaksikin, kasvattaa lapset ja vielä harrastaakin. Voimaa antavat mielekäs työ, vapaus ja vastuu omista tekemisistä sekä työn tulokset.

"Yrittäminen on minun juttuni"
Sinikka Heimonen osti luontaistuotekauppa Putiikki Sepposen liiketoiminnan vanhemmiltaan vajaa 20 vuotta sitten. Vähittäiskaupan lisäksi Heinonen on laajentanut toimintaansa tukkukaupan puolelle, ja jakaa nyt aikansa kahden liiketoiminnan kesken. Into yrittämiseen on vuosien myötä vain kasvanut.

Tavoitteena on kannattava liiketoiminta
Kähverä on monille pieksämäkeläisille tuttu käsityömyymälä, jossa tarjolla on valikoima alueen käsityöläisten tuotteita. Alun perin myymälää pyörittivät paikalliset käsityöläiset yhdessä, mutta viime syksynä liiketoiminnan lunastivat itselleen sisarukset Tarja Kuronen ja Eija Vatanen.

Liikkuminen on elämäntapa
Jumppariina oli aikanaan Mikkelin ensimmäinen kaupallinen aerobic-sali. "Puolihulluinahan meitä pidettiin silloin, kun kilpailimme lähes ilmaisten jumppien kanssa ja aloittaminen sattui vielä yhteen lamavuosien kanssa", muistelee Yvonne Vauhkosen yrittämisen alkuvuosia.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkki: