Mistä on menestyvät yrittäjänaiset tehty?

Copyright: Mervi Sensio

Menestyvät yrittäjänaiset puhuvat visioista ja missioista. Unelmista ja haaveista. Kummallisistakin maailmanparantajan ideoista. Mutta myös kannattavuuslaskelmista, bisneksestä ja liiketoimintasuunnitelmista. Tässä jutussa tutkija kertoo, miksi naiset menestyvät. Tuore naisyrittäjä pohtii, miksi hänen yrityksensä on lähtenyt hyvin käyntiin. Naisyrittäjäjärjestön nainen valottaa, miksi naisia tarvitaan yrittäjiksi enemmän.

Miksi nainen menestyy yrittäjänä?
Tutkija Eeva Eskola kysyi menestyneiltä naisyrittäjiltä, miksi he menestyvät. Naiset puhuivat pehmeitä. He juttelivat unelmista, missioista ja perheestä. Näistä pehmoarvoista löytyi myös syitä menestykseen.

Copyright: Mervi Sensio

Pappilan emäntä uskoo itseensä
Minna Vihonen ei ole rakentanut yrityksessään vain työpaikkaa itselleen, vaan pitää yrittäjyyttään kokonaisvaltaisena elämäntapana. Yrittäjäksi lähteminen sattui samaan aikaan kun lapset olivat pieniä, mutta se ei tahtia ole jarruttanut.

Naisia kannustetaan yrittäjäksi
Yrittäjänaisten keskusliiton puheenjohtaja Mirja Erlundin mielestä työelämässä vaaditaan työntekijältä jo niin paljon, että elämä yrittäjänä ei ole sen vaativampaa. Keskusliitto haluaa madaltaa osaltaan naisten kynnystä lähteä yrittäjäksi rakenteilla olevan verkoston avulla.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: