Fillarikorjaamoyrittäjän ideat ovat vasta puolitiessä

Janne Pokkinen. Copyright: Mervi Sensio

Janne Pokkinen perusti oman polkupyöräkorjaamon parikymppisenä. Virastoissa juostessa sai nuori mies aluksi vakuutella, että on tosimielellä liikenteessä, vaikkei ikä kovin vielä painakaan. Nyt Pokkinen otetaan jo todesta. Asiakaskunta on kasvanut ja liiketoiminta laajentunut. Korjaamo on nykyään polkupyöräilyn erikoisliike. Nuori yrittäjä onnistuu, kun pitää jalat maassa, muttei kovin syvällä, ja toteuttaa ideoitaan yksi kerrallaan.

Työllisyystilanne oli kehno ja jotain piti keksiä elannon turvaamiseksi. Janne Pokkinen pisti puolisonsa Milla Wrightin kanssa töpinäksi. Alkuun lähdettiin mahdollisimman riskittömästi, mutta tavoitteet korkealla. Neljän yrittäjävuoden aikana nollabudjetilla liikkeelle lähtenyt polkupyörien "kellarikorjaamo" on kasvanut monipuoliseksi polkupyörien erikoisliikkeeksi, ja ideat ovat vasta puolitiessä.

Videolla Janne Pokkinen kertoo, miten nuori yrittäjä pärjää ja millä eväillä oman yrityksen voi vaatimattomimmillaan saada toimimaan.

Copyright: Matti Markkanen
56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 9 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon toimitti Mervi Sensio. Kuvaus ja editointi Matti Markkanen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: