Siiskosen leipomossa johtajatkin tekevät töitä

Copyright: Mervi Sensio

Mikkeliläisen Siiskosen kotileipomon perustajanaiselle Sirkka Siiskoselle oma leipomo oli kuin pieni lapsi, josta oli pidettävä hyvää huolta. Leipomon jatkaja, Sirkan tytär Riitta, ottaa työnteon myös vakavasti. Koko elämäänsä naiset eivät kuitenkaan ole yrittämiselle uhranneet, vaikka työura siellä on vierähtänytkin. Koko 40-vuotisen taipaleen ajan leipomo on ollut naisten hallussa. Perinteistä yritykselle on myös, että kauraleipää on tehty aina ja että johtajat ovat tehneet ja tekevät yhä siellä töitä.

Kauraleivän luoja selvisi sitkeydellä ja nautti yrittämisestä
Sirkka Siiskonen joutui yrittäjyytensä alkutaipaleella näyttämään kauppiaille ja tukkurille, että naisyrittäjään voi luottaa. Vasta sitten herrat kauppiaat suostuivat ottamaan kauraleivät ja muutkin tuotteet myyntiin. Nyt tuo muisto hymyilyttää Sirkka Siiskosta, mutta neljäkymmentä vuotta sitten oli nauru kaukana. Sitkeydellä ja tuurillakin nainen selvisi kivikoista ja nautti yrittämisestä niin kuin menestyvän yrityksen omistaja voi nauttia. Se oli elämää se.

Tytär jatkaa kauraleivän matkaa
Äidin yritystä jatkava Riitta Siiskonen kiitää potkurilla työmaalleen talviaamuna jo ennen kukonlaulua. Riitta on tehnyt yötyötä jo vuodesta 1975 saakka. Riitan lisäksi leipomossa ja oheistöissä häärii jo parikymmentä työntekijää. Tutut tuotteet menevät vuodesta toiseen tasaiseen tahtiin kaupaksi. Leipää lähtee sitä tahtia kun sitä uunista tulee.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: