Firmat etsivät uusia isäntiä

Copyright: Mervi Sensio

Se on kuin omasta lapsesta luopuisi. Nyt puhutaan yrityksestä, jonka luoja on tullut siihen ikään, että on aika antaa elämäntyö nuorempien käsiin. Jos siis sellaisia edes löytyy. Lähivuosina Suomessa pitäisi onnistua jopa 80 000 sukupolvenvaihdosta yrityksissä, jotta nyt yrityksiä eteenpäin puskevat pääsevät eläkkeelle. Jos jatkajia ei löydy, joutuu moni yrittäjä eläkkeelle lähtiessään kursimaan luomuksensa historian arkistoihin. Siitä ei yrittäjä nauti, eikä hurraata huudeta valtakunnassakaan. Onko ennustettu eläkepommi myös aikapommi yrityksille? Miten sukupolvenvaihdos onnistuu, mistä jatkaja löytyy ja millä mielellä luopuja lapsestaan luopuu?

Puuseppääkö aina tarvitaan?
Seppo Muhonen on puuseppä. Kymmenen vuoden kuluttua mies aikoo lähteä eläkkeelle. Siihen mennessä on löydettävä omalle yritykselle taitava jatkaja, joka tekee työt ja huolehtii asiakkaista yhtä hyvin kuin Muhonen. Jos sellaista ei löydy, Muhosta harmittaa. Eikö puuseppää aina tarvitakaan?

Copyright: Mervi Sensio

Luopujat ja jatkajat kohtaavat nyt paremmin
Yksi valtakunnallinen ongelma sukupolvenvaihdoksissa on yksinkertaisesti kohtaamisen vaikeus. Mahdolliset jatkajat eivät tiedä kaupan olevista yrityksistä, eivätkä luopujat löydä jatkajakandidaatteja. Luopujien ja jatkajien kohtaamista helpottaakseen valtakunnassa on viritelty palveluja. Nyt löytyy jatkajia, ainakin entistä paremmin, Mikkelin Elinkeinopalvelun yritysneuvoja Anitta Sihvonen tietää.

Sukupolvenvaihdoksessa tarvitaan asiantuntijakaartia
Yritysneuvoja Riitta Kettunen Etelä-Savon TE-keskuksesta painottaa asiantuntijoiden osuutta sukupolvenvaihdoksissa. Teknisistä kiemuroista selviää vero-, talous- ja tilinpitoasiantuntijoiden kanssa ja luopumisen tuskasta kannattaa tarvittaessa puhua psykiatrin tai vaikkapa papin kanssa. Tällaisia asiantuntijakaarteja on koottu valtakunnallisiin ohjelmiin, joissa tavoitteena on onnistunut ja hallittu sukupolvenvaihdos.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: