Alan vaihtaja kunnostautui suutarimestariksi

Copyright: Matti Markkanen

Urpo Siponen kyllästyi parikymmentä vuotta sitten työhönsä. Kyllä ihmisten pitäisi rohkeammin vaihtaa alaa tai ainakin työtehtäviä, Siponen sanoo nyt. Hän heittäytyi uuteen ammattiin kylmiltään, eikä tuota päätöstä ole katunut. Suutarimestariksi saakka uudella alallaan kunnostautunut Siponen kehottaa seuraamaan aikaa. Jos se kulkee liian hitaasti, voi alanvaihdos olla paikallaan, ja jos se sujahtaa ohi sukkelaan, ovat ihmisen asiat todennäköisesti hyvin.

Jotkut korjaavat kenkiään, toiset heittävät ne säälimättä roskiin. Ne, jotka korjaavat, marssivat tutulle suutarille. Suutarimestari Urpo Siponen on tätä nykyä monelle se tuttu, jolle voi kenkien lisäksi heittää elämän ilot ja surutkin selvitettäväksi. Näiden työtehtävien lisäksi nykyajan suutari osaa teroittaa luistimet, tehdä avaimet ja valmistaa sellaisia nahkatarvikkeita, joita kaupasta ei saa.

Urpo Siponen. Copyright: Matti Markkanen

Videolla Siponen kertoo suutarin työstä ja maailman menosta suutarin näkökulmasta.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 9 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon toimitti Mervi Sensio. Kuvaus ja editointi Matti Markkanen.