Osuuspankit lisäävät verkkopalvelujaan
Finanssiportaalit tulossa

Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Sonera Plaza ja Osuuspankkiryhmä ilmoittivat viime syksynä perustavansa yhteisen finanssipalveluita tuottavan yhtiön. Yhtiö välittää asiakkaille Osuuspankkiryhmän päivittäisiä palveluja verkon kautta. Uudet verkkopalvelut käynnistyvät tämän vuoden alkupuolella ja ne integroituvat osaksi Sonera Plazan finanssipalveluja.

Osuuspankkiryhmällä on kuitenkin jo ennestään oma osuuspankki.fi-portaali sekä Virtuaali Suomi -yhteistyöhanke Pohjolan ja A-lehtien kanssa. Miksi pankkiryhmä alkaa nyt tuottaa pankkipalveluita teleoperaattorin piikkiin? Kysyimme asiaa Osuuspankikeskuksen kehittämisjohtajalta Matti Korkeelalta.


Mikä on pankkialan tulevaisuus verkossa?
Entä mikä on uuden yhteistyöyhtiön kohderyhmä ja millaisia palveluja Sonera Plaza pankkiasiakkaille tarjoaa?


Kuluttajien elämää Internet-palvelut helpottavat epäilemättä monella tapaa. Myös yritysten välinen yhteistyö on saanut verkon avulla aivan uusia ulottuvuuksia. Esimerkiksi on paljon halvempaa avata verkkopankki kuin perustaa fyysisesti maan päällä sijaitseva pankkikonttori. Verkkopankkia on myös paljon helpompi hoitaa kuin "oikeaa" pankkikonttoria. Kun tietojärjestelmien perusarkkitehtuuri on valmiina, uuden verkkopankkipisteen avaamiseen tarvitaan vain muutama ihminen.


Lisääkö tietoverkko yritysten välisiä yhteistyömahdollisuuksia? Kuinka työlästä on perustaa uusi verkkopankki?
Tuoko sähköinen tunnistekortti verkkoasiakkaille uusia pankkipalveluja?


Yritysmaailmasta on tullut tutuksi käsite reaaliaikainen tieto. Pian tämä täysin ajantasainen tieto on täyttä totta myös verkossa pankkiasioita hoitaville kuluttajille. Verkon kautta asiakastiedot voidaan päivittää vaikka joka sekunti. Verkkoyhteyden avulla pankin on myös aiempaa helpompi ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja tiedustella hänen toiveitaan. Esimerkiksi suoraveloitukseen voidaan tulevaisuudessa liittää palvelu, jossa maksun hyväksymistä kysytään asiakkaan matkapuhelimen kautta.


Onko yhteistoimin perustettuja pankkipalveluja tulossa verkkoon vielä lisää? Entä millaisia tavoitteita Osuuspankkiryhmä asettaa uudelle yhteistyölle?


Takaisin

© Nettiradio Mikaeli / Eero Mattila 2000