Tässä on yrittämisen makua

Copyright: Mervi Sensio

Satu Silvo myy hyvää oloa linnassaan ja uskoo, että vuoden päästä koko Suomi tietää, missä Hirvensalmi sijaitsee. Anne Heiskanen irrottautui ketjuyrittäjyydestä itsenäiseksi kauppiaaksi; valinta toi vapautta. Keijo Andersin osti ennakkoluulottomasti yrityksen, jonka edellinen yrittäjä päätyi konkurssiin. Lahjatavarakauppias, rinneyrittäjä ja linnan neito kertovat, miltä yrittäminen maakunnassa maistuu.

Kädet pystyyn jos epäonnistun
Näyttelijä-yrittäjä Satu Silvo osti Hirvensalmelta kivisen kartanon ja kauppaa siellä nyt hyvää oloa ihmispoloille. Tyrkyllä on turvehoitoja, terveellistä ruokaa ja hiljaisuutta. Menestyminen ei ole varmaa, mutta se ei Silvoa haittaa.

Rohkeasti uuteen bisnekseen
Rinneyrittäjä Keijo Andersin ei tiennyt laskettelusta ja siihen liittyvästä yritystoiminnasta juuri mitään ryhtyessään pyörittämään Tornimäen laskettelurinnettä Mikkelissä. "Olin ihan uusi tällä alalla, olin vain nähnyt miten suksia huolletaan ja lippuja myydään," mies muistaa. Siitä on kymmenen vuotta hurahtanut eteenpäin.

Onnenkantamoisia ja kauniita tavaroita
Mikkelin kokoisessa kaupungissa lahja- ja sisustusala elättää, jos pystyy pitämään taloutensa kurissa. Lahja- ja sisustustarvikekauppias Anne Heiskanen tunnustaa, että markkinointiin hän ei ole paljon panostanut. Paikka on markkinoinut itse itseään.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: