Sentraalisantran Satulinna

Copyright: Mervi Sensio

Satu Silvo, näyttelijä ja kaupan tyttö Kymenlaaksosta, asennoituu yrittämiseen myönteisen realistisesti. Nyt yritetään ja jos ei onnistuta, nostetaan kädet pystyyn; pipariksi meni. Näyttelijän yritys on Puulan Ryökäsveden rannalla Hirvensalmella sijaitseva Satulinna. Vastikään avattu kivinen kartano tarjoaa asiakkaille muun muassa turvehoitoja, terveellistä ravintoa, vuorovaikutuskoulutusta ja ennen kaikkea rauhaa. Tämä paketti myy, uskovat Silvo ja kumppanit.

Satu Silvo tutustui elävään ravintoon ja luontaiseen itsehoitoon oman sairaskierteen kautta. Kaikki tuotteet ja hoitomuodot, joita Satulinnassa tarjotaan, ovat Silvon itse testaamia. Omien kokemustensa vakuuttamana Silvo uskoo, että tällaisten ei-tavanomaisten "himmeiden" hoitojen perään ihmiset huutavat entistä enemmän. Satulinnan rinnalla Silvo pyörittää Helsingissä kasvisruokaravintolaa. Satulinna toimintoineen on harppaus terveellisestä ravinnosta kokonaisvaltaiseen hoitoon.


Yrittäminen on myös hyväntekeväisyyttä


Silvo nimittää itseään nauraen Sentraalisantraksi, asioiden yhdistäjäksi. Linnassaan Silvo yrittää yhdistää hyvän olon niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Hän jakaa elämänvoimaa terapeuttiensa, kokkiensa ja hoitajiensa kanssa useissa ulottuvuuksissa. Terve elämä saattaa alkaa esimerkiksi niin, että nahka puhdistetaan turpeeseen, aivoja hellitään kiireettömässä hiljaisuudessa ja kroppaan ammennetaan oikeaa sapuskaa. Silvon terapeutit jakavat voimaa myös esimerkiksi joogakursseilla ja shiatsuhoidoilla. Omana juttunaan Silvo pyörittää vuorovaikutuskursseja. Tärkeää on Silvon mukaan se, että ihmiset oppivat ottamaan itse vastuuta voinnistaan. Kokemustensa perusteella yrittäjä uskaltaa uskoa, että asiakkaita riittää ja ohjauksen tarve onnelliseen elämään kasvaa.


Ulottuvuuksia
Hyvä olo myy, mutta...?


Koko kansa tietää, kuka on Satu Silvo. Tutusta naamasta ei yritykselle voi olla muuta kuin hyötyä. Vaikka ei potisi pahaa oloa, jokunen eksyy linnaan varmasti silkasta uteliaisuudesta.


Julkkisyrittäjällä on valmis markkinakanava


Satulinnassa osakkaina ovat näyttelijättären lisäksi tämän veli Jukka Silvo ja Marja-Leena Palviainen. Velipoika on Herra Raha, ammatiltaan tilintarkastaja. Palviainen vastaa kartanosta kiinteistönä ja työskentelee myös Vantaan kaupungilla suunnitteluinsinöörinä. Tällä hetkellä linnassa häärii kolme työntekijää, harjoittelija ja innokas talkooväki. Koko jengiä yhdistää jonkinlainen linkki luontaiseen itsehoitoon.

Satu Silvo. Copyright: Mervi Sensio

Silvo haluaa yrityksensä pyörivän sen verran hyvin, että firmalla irtoaa leipä. Iloinen näyttelijä ei odota, että Satulinna on maallista mammonaa rikastuttava bisnes. Vaikka tavoitteet eivät ole pilviä hipovia, yrittäjällä on omat ahdistuksensa.


Ahdistusta pitää ollakin


Työ jatkuu, sillä Silvo haluaa kartanosta enemmän oman näköisen. Nuo lamput lähtevät ja tuo ja tuokin on laitettava kuntoon, Silvo suunnittelee. Nyt asiakkaita tavoitellaan kotimaasta, mutta kun kaikki on valmista, aikoo Silvo houkutella hoitoon ihmispoloja myös ulkomailta. Tavoitteena on, että vuoden päästä koko Suomi tietää, mistä Hirvensalmen Satulinna löytyy.

Takaisin