Nettiradio Mikaeli / Televisio-ohjelmat

Verkko-opiskelu etsii paikkaansa. (30 min)
Suomessa on väellä ja voimalla kehitetty viime vuodet mallia kansallisille virtuaalioppilaitoksille. On koulutettu opettajia, luotu verkkokursseja ja pähkäilty toimintamalleja. Mitä kuuluu verkostomaiselle etälukiolle Itä-Suomessa, Virtuaaliammattikorkeakoululle ja Virtuaaliyliopistolle nyt, kun hankerahaa on jäljellä enää reiluksi vuodeksi. Toimittajana Päivi Kapiainen-Heiskanen. Kuvaus ja ohjaus: Matti Markkanen. Editoitu Mikkelissä. Esitys YLE Teemalla 20.9.2005 ja uusinta 23.9.

Puun paistoa ja termiittejä (30 min)
Vuosikymmen puuteknologian tutkimusta Mikkelissä. Mikkeliläinen puualan tutkimus tunnetaan puun lämpökäsittelystä ja tiiviistä yhteistyöstä japanilaisten kanssa. Uusin kiinnostuksen aihe on puun modifiointi eli muokkaus vaikkapa sellaiseksi että puu ei lahoa eikä maistu termiiteille. Toimittajana Päivi Kapiainen-Heiskanen. Kuvaus ja ohjaus Matti Markkanen. Editoitu Mikkelissä. Esitys YLE Teemalla 31.8.2005 ja uusinta 2.9.

Vienan joilla ja koskilla (30 min)
Luontokuvaaja Juha Taskinen ottaa mittaa Vienan Karjalan koskista. Toimittajana, kuvaajana ja ohjaajana Matti Markkanen. Editoitu Mikkelissä. Esitys YLE Teemassa elokuussa 2005.

Työväen Näyttämöpäivät 2005. (30 min)
Kolme Työväen Näyttämöpäiville osallistunutta teatteriryhmää kertoo harrastuksestaan. MamMatit Haminasta, Tirinä Savonlinnasta ja Kajaanin Harrastajateatteri. Toimittajana Päivi Kapiainen. Kuvaus Matti Markkanen ja Päivi Kapiainen. Ohjaus Matti Markkanen. Editoitu Mikkelissä. Esitys YLE Teemalla 3.5.2005 ja uusinta 5.5.

Astuvansalmi inspiroi taiteilijoita. (30 min)
Ohjelmassa jututetaan koruseppää, posliinin maalaajaa ja kuvataiteilijaa, jotka saavat omaan tuotantoonsa inspiraation ikiaikaisista kalliomaalauksista Ristiinassa. Toimittajana Päivi Kapiainen-Heiskanen. Kuvaus ja ohjaus Matti Markkanen. Editoitu Mikkelissä. Esitys YLE Teemalla 12.4.2005 ja uusinta 14.4.

Saimaa avautuu leirikoulussa. (30 min)
Helsingin saksalais-suomalaisen koulun oppilaat ja Rantasalmen Ympäristökasvatusinstituutin väki kertoo syksyisestä leirikoulupäivästä Rantasalmella. Toimitus ja kuvaus Päivi Kapiainen-Heiskanen ja Matti Markkanen. Ohjaus Matti Markkanen. Editoitu Mikkelissä. Esitys YLE Teemalla 1.2.2005 ja uusinta 3.2.

Nokkonen tarjoaa kovan haasteen (30 min)
Nokkosen uudesta tulemisesta monipuolisena erikoiskasvina kertovat lehtori Liisa Hakkarainen Kalajokilaakson ammattioppilaitoksesta Nivalasta, keruutuoteneuvoja Kalevi Kotiranta Vantaa, tutkija Annimari Lehtomäki Jyväskylän yliopiston Bio- ja ympäristötieteiden laitokselta, vanhempi tutkija Bertalan Galambosi MTT/Ekologinen tuotannosta Mikkelistä ja erikoiskasvineuvoja Marjatta Arola Venetmäeltä. Ohjelman toimitti Päivi Kapiainen-Heiskanen. Kuvaus ja ohjaus Matti Markkanen. Editoitu Mikkelissä. Esitys YLE Teemalla 11.4.2005 ja uusinta 13.4. 2005.

Nuori Kulttuuri Vaasassa (30 min)
Vaasan tanssikatselmuksesta kertovat esiintyjät ja ohjaajat. Mukana ovat Kiiminkijoen opiston taidekoulun nykytanssin ryhmä, Beaivi Mánát Utsjoelta, Motoran Sähäkät Joensuusta, Cowgirls Hollolasta, Vantaan tanssiopiston Pojat ja Arkipelagin tanssijat Kemiöstä. Ohjelman toimitti Päivi Kapiainen-Heiskanen. Ohjaus Matti Markkanen. Kuvaus Matti Markkanen ja YLEn ulkotuotanto. Editoitu Mikkelissä. YLE Teema 2004.

Nuorten tanssin opetus (30 min)
Nuorten tanssin opetuksesta kertovat Vaasan tanssikatselmuksessa tanssitaiteilija Maiju Pohjonen, nykytanssin opettaja Satu Rönnlöf Kuula-opistosta Vaasasta, taiteellinen johtaja Isto Turpeinen Vantaan tanssiopistosta ja kansantanssin läänintaiteilija Milsse Peltokangas Vaasasta. Ohjelmassa esiintyy nuorten tanssiryhmiä eri puolilta maata. Ohjelman toimitti Päivi Kapiainen. Ohjaus Matti Markkanen. Kuvaus Matti Markkanen ja YLEn ulkotuotanto. Editoitu Mikkelissä. YLE Teema 2004.

Koulujen mediaprojektit (60 min)
Ohjelmassa Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen äidinkielen lehtori FT Tuomo Jämsä kertoo opiskelijoiden kanssa toteutetusta kirjailija Joel Lehtosen elämästä kertoneesta monimediaprojektista ja mikkeliläisen Olkkolan koulun koulunjohtaja kertoo talven kestäneestä veneprojektista. Ohjelmassa nähdään savonlinnalaisopiskelijoiden toimittama video. Ohjelman toimitti Päivi Kapiainen. Kuvaus ja ohjaus Matti Markkanen. YLE Teema 2004.

Nuori Kulttuuri Lapualla (60 min)
Lapuan musiikkikatselmuksesta kertovat Enontekiön yläasteen lauluryhmä Silbonat, muusikko Heikki Salo, Putaan puolinuotit Haukiputaalta, Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston rehtori Jarmo Anttila, Kirkkonummen 3. musiikkiluokka, Luomus Alajärveltä, Laulujoutsenet Nurmijärveltä, Rytmi-instituutin rehtori Kristiina Mäki-Välkkilä Seinäjoelta, Nightingales Vantaalta. Ohjelman toimitti Päivi Kapiainen-Heiskanen. Ohjaus Matti Markkanen. Kuvaus Matti Markkanen ja YLEn ulkotuotanto. YLE Teema 2003.

Nuorten musiikkikasvatus (30 min)
Lapuan musiikkikatselmuksessa nuorten musiikkikasvatuksesta kertovat mielipiteitään muusikko Anna Kuoppamäki, Heli Vapaakallio Laulujoutsenista Nurmijärveltä, Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston rehtori Jarmo Anttila, Minna Sipola Putaan puolinuoteista Haukiputaalta, Rytmi-instituutin rehtori Kristiina Mäki-Välkkilä Seinäjoelta ja muusikko Heikki Salo. Ohjelman toimitti Päivi Kapiainen-Heiskanen. Ohjaus Matti Markkanen. Kuvaus Matti Markkanen ja YLEn ulkotuotanto. YLE Teema 2003.

Luontokuvaajan arki (30 min)
Vuoden luontokuvaajat kertovat työstään. Luontokuvaaja, kirjailija, elokuvan tekijä Juha Taskinen Savonlinnasta on palkittu vuoden luontokuvasta 1985, vuoden luontokirjasta 1991 ja Euroopan parasta luontofilmistä 1993. Luontokuvaaja Kari Reponen Mikkelistä otti vuoden luontokuvan 1993. Inarilainen luontokuvaaja ja luontokirjojen tekijä Martti Rikkonen on palkittu vuoden luontokuvista 1995 ja 1997. Ohjelman toimittivat Jyrki Lepistö, Matti Markkanen ja Mervi Sensio. Kuvaajat olivat Anne Lantto, Matti Markkanen ja Juha Taskinen. Ohjaaja Matti Markkanen. YLE Teema.

Nuori kulttuuri Kotkassa (60 min)
Kotkan teatterikatselmuksessa omasta ryhmästään kertovat harrastajat ja ohjaajat. Järjestäjät kertovat tapahtuman taustoista. Mukana ovat Satuteatteri Tarapaappa Mikkelistä, Perälän sinivalkoiset Laihialta, Show 3000 Revy Paraisilta, Luovis A Inarista, Nuori kulttuuri -toimikunnan puheenjohtaja Aaro Harju Suomen Nuorisoseurojen liitosta, ohjaaja Reijo Paukku Kotkan kaupunginteatterista ja nuorisoyksikön päällikkö Olli Saarela Opetusministeriö. Ohjelmassa esiintyy ryhmiä eri puolilta maata. Ohjelman toimitti Päivi Kapiainen-Heiskanen. Kuvaus Matti Markkanen ja YLEn ulkotuotanto. YLE Teema 2002.